• Rol: Vormgeving, foto bewerking, productfotografie
  • Klant: Van Os Medical B.V.
  • Jaar: 2016

Van Os Medical ontwikkelt en verkoopt mobiliteitsproducten aan winkels verspreid over ons land, en ook in het buitenland. Deze producten zijn onderverdeeld onder meerdere merken. De laatste catalogus met het volledige aanbod stamde al weer uit 2014, dus het was hoog tijd voor een nieuwe catalogus.

Elk nieuw product wordt uitgebreid gefotografeerd in de studio, voor de handleiding en alle bijbehorende uitingen, dus een groot deel van de foto’s in deze catalogus zijn door mij gemaakt. Ik had volledige creatieve vrijheid, zolang ik natuurlijk maar de logo’s van de verschillende merken terug liet komen.

Voor de vormgeving van de catalogus vond ik het belangrijk om de balans te vinden tussen één samenhangend geheel, en toch ook onderscheid laten zien tussen de diverse merken. Dit onderscheid heb ik aangebracht door gekleurde balken in het ontwerp aan te brengen. Eén kleur voor elk merk en elke kleur heeft net een andere plaatsing op de spread. Dit deed ik zodat de variatie hem niet puur en alleen in de kleur zou zitten, alsof de kleuren slechts als labels of highlighters dienen. Zo voegen de onderscheidende elementen ook iets speels toe aan een flinke verzameling van producten die toch veelal op dezelfde manier gepresenteerd worden op de 48 pagina’s.