• Rol: Illustrator
  • Klant: Tholen 650 jaar
  • Jaar: 2015

Tholen 650 jaar was een groot project dat bestond uit meerdere werkgroepen van vrijwilligers die zich bezig hielden met de organisatie en promotie van diverse evenementen, ter ere van het 650 jarig bestaan van de stad Tholen. Zelf was ik onderdeel van de werkgroep Media en verzorgde verschillende grafische uitingen. Binnen de werkgroep had ik ook mijn wens geuit om eens wat meer te doen met digitaal tekenen. Deze kans kwam, toen we een beeld nodig hadden voor de Zeeuwse Parade, een primeur voor de gemeente. Ik trok mijn teken tablet uit de kast, en stelde een beeld samen aan de hand van wat referentie afbeeldingen die ik had gekregen van de verschillende onderdelen waar deze parade uit zou gaan bestaan. Onder andere reuzen poppen, vissers op grote trekpaarden, mensen in Zeeuwse klederdracht, en een publiek mocht natuurlijk ook niet ontbreken. De afbeelding moest de toon zetten voor een vrolijke, bonte, Zeeuwse parade die zou gaan plaatsvinden in Tholen. En zo is deze illustratie ontstaan. Een welkome afwisseling van foto’s bewerken en het standaard Photoshop/InDesign/Illustrator werk.